Artio Oy -logo

Shetlanninlammaskoirat ry uudisti verkkosivut

Shetlanninlammaskoirat ry uudisti verkkosivunsa WordPress-alustaan

Mikä se siellä tepsuttaa?

• pörröinen häntä
• nappisilmät
• saattaa haukkua
• maailman paras ystävä, ainakin monen mielestä
• loistava harrastuskaveri
• helppo rotu

Vastaus on tietenkin shetlanninlammaskoira, kotoisammin ”sheltti”.

Kaksi Shetlanninlammaskoiraa poseeraavat kävelysillalla.
Kaksi Shetlanninlammaskoiraa poseeraavat kävelysillalla.

Shetlanninlammaskoira on yksi Suomen suosituimmista koiraroduista

Sheltit kuuluvat FCI:n roturyhmittelyssä lammas- ja karjakoirien ryhmään ja ovatkin Suomessa oman ryhmänsä toiseksi suosituin rotu välittömästi saksanpaimenkoiran jälkeen. Eikä siinä vielä kaikki. Kun katsotaan kaikkia Suomen koirarotuja, on sheltti sielläkin kymmenen suosituimman rodun joukossa. Ja miksipä ei olisi, koiran suuri suosio piilee sopivuudessa monenlaisiin perheisiin ja käyttötarpeisiin.

Shetlanninlammaskoirat ovat perhekoiria, näyttelykoiria, harrastuskoiria tai vaikka näitä kaikkia yhtäaikaa. Tämä koirarotu nauttii pitkistä kävelylenkeistä, mutta se ei tarvitse joka päivä tuntitolkulla liikuntaa, mikäli omistaja ei tahdo pysyä mukana. Kokonsa puolesta sheltti sopii mainiosti myös kaupunkikoiraksi.

Sheltillä on pitkä ja kaunis turkki, jota on helppo hoitaa koska se ei takkuunnu eikä likaannu näyttävyydestään huolimatta helposti. Luonteeltaan sheltti on helppo, ei yleensä ärhentele muille koirille eikä ole aggressiivinen muita koiria, saati ihmisiä kohtaan. Tästä pitkäikäisestä ja suhteellisen terveestä rodusta saat pitkäaikaisen ja uskollisen eläinkumppanin. Lue liää koiraystävistä Kennelliitton sivuilta.

Vaikeakäyttöiset verkkosivut uudistettiin WordPressiin

Verkkosivujen uudistustyö oli pitkä projekti, jossa yhdistyksen piti ottaa monta asiaa huomioon. Artio Oy ja Shetlanninlammaskoirat ry alkoivat käynnistellä projektia jo syksyllä 2019, jolloin sovimme projektin eri vaiheet, vastuut ja läpiviennin aikataulun.

Harmiksemme korona iski Suomeen keväällä 2020 ja vaikeutti projektin edistymistä huomattavasti. Alkuperäisessä mallissa meidän oli tarkoitus kokoontua säännöllisesti työryhmään valittujen henkilöiden kanssa ja työstää projektia yhdessä, jolloin myös siihen osallistuvien henkilöiden aikataulut oltaisiin saatu viilattua yhteen. Uusi tilanne muutti monen ryhmään kuuluvan työkuvioita ja osa myös jättäytyi matkan varrella pois yhdistyksestä. Jouduimme siis organisoimaan projektin lähes uudelleen kesän 2020 aikana.

Korona edelleen antoi haasteita, ja lopulta jouduimme toteamaan, että keskustelut on käytävä puhelimitse tai Teamsin avulla. Muutimme projektirakennetta niin, että vastuu siirtyi vain parille valikoidulle henkilölle, joiden kanssa projektia ryhdyttiin viemään ripeästi eteenpäin.

Uudelleenorganisoitumisen kautta maaliin!

Lopulta projektimme alkoi soljua kuin itsestään. Saimme suunniteltua yhdistyksen tarpeisiin sopivan käyttöliittymän, ja ulkoasukin alkoi muotoutua. Projektin taustalla oli siirtyminen Concrete 5 -järjestelmästä WordPressiin, sillä Concrete 5 koettiin vaikeaselkoiseksi ja hankalaksi päivittää. Uudessa WordPress-alustassa pureuduimme tähän näkökulmaan ja loimme kustomoidun käyttöliittymän, jonka avulla päivittäminen on helppoa tarkasti määritettyjen kenttien avulla. Näin virheiden mahdollisuus on häviävän pieni.

Ilahduttavinta projektissa oli se, että yhdistyksestä löytyi lopulta todella rautainen tekijä, jolla oli omaa harrastuneisuutta ja mielenkiintoa WordPressiin. Heidi Järveläisen käärittyä hihat ylös alkoivat tiedot siirtyä vanhoilta sivuilta uusille todella nopeaa vauhtia. Vaikka niin kutsuttu ”yliheitto” Concretesta WordPressiin oli mahdollista, päädyttiin tietojen siirrossa käsityöhön. Sisällöt oli joka tapauksessa pakko tarkistaa ja uudistaa, joten sisältöjen siirtäminen copypasteamalla oli loppuvaiheessa yhdistykselle järkevin tapa toimia, kommentoi Mimmi Puhakka Artiolta.

Uudet verkkosivut otetiin vastaan yhdistyksen vuosikokouksessa

Odotimme jännityksellä, kuinka uudistunut ilme otetaan vastaan yhdistyksessä. Asia on vielä verrattain tuore, joten palautetta ei ole vielä paljon kertyny. Mutta uusi raikas ulkoasu on saanut jo paljon kiitosta ja kehuja.

On ollut mukavaa tehdä projektia yhdessä Artio Oy:n kanssa. Yhteydenpito on ollut välitöntä ja rentoa, myös yhdistystoiminnan luomat haasteet ja aikatauluongelmat ymmärrettiin heidän puolestaan hyvin. Vaikka projektin aikataulu meinasi venyä, saimme lopulta puristettua sen maaliin tiukalla yhteisellä tekemisellä. Koin, ettei koskaan ollut epäsopivaa hetkeä soittaa asiasta kuin asiasta, ongelmat ratkottiin nopeasti ja ystävällisesti. Pääsin myös tapaamaan Artion väkeä ohikulkumatkalla, ja sovimmekin, että pidämme paremman palaverin myöhemmin porukalla, kun tapaaminen ilman koronarajoituksia on mahdollista. Voin antaa myös oman henkilökohtaisen kiitoksen Artiolle! Teidän kanssa oli näin maallikkonakin todella helppo työskennellä. Kanssakäyminen oli sujuvaa ja tiedon sai ymmärrettävässä muodossa, kertoo Shetlanninlammaskoirat ry:n puheenjohtaja Pete Ala-Tuuhonen.

Haluan myös samalla antaa suuren kiitoksen yhdistyksemme aktiivijäsen Heidi Järveläiselle hänen panoksestaan tämän projektin loppuunviemiseksi. Ilman Heidin panosta ja innostusta uusien verkkosivujen lanseeramiseen olisi tämä ollut puheenjohtajalle melkoinen projekti oman työn ohessa.

Shelttien kanssa oli ilo työkennellä

Yhteydenpito oli tiivistä niin sähköpostilla, puhelimella kuin tekstiviestein. Varsinkin loppumetreillä ideoita ja ajatuksia vaihdettiin tiuhaan tahtiin. Uskon, että uusista verkkosivuista on iloa niin yhdistykselle kuin sen jäsenistölle. Myös tulevaisuuten tähytessä esimerkiksi verkkokauppa voisi antaa uusia mahdollisuuksia varojen keräämiseen helpottamalla yhdistyksen tuotteiden myyntiä, kommentoi Mimmi Puhakka.

Artio toivottaa ”shelttiperheelle” ilon ja onnistumisen hetkiä harrastuksen parissa. Artio Bear puolestaan toivottaa toisille karvatassuille aurikoista kevättä, muristaan kun tavataan!

Tutustu ja ihastu yhdistyksen toimintaan ja toteuttamiimme verkkosivuihin osoitteessa www.shetlanninlammaskoirat.fi.

Lisätietoja projektista Artio Oy, Mimmi Puhakka, puh. +358 400 955 993

Valitse 
Artio

kumppaniksi😊

Eikö
etsimääsi
löydy?