Artion 
sähköpostin

käyttöönotto

Tämä artikkeli ohjeistaa ottamaan käyttöön Artio Oy:n postipalvelut esim. Outlook, Windows Mail, Mozilla Thunderbird, padeilla tai mobiililaitteiden sähköpostiohjelmilla.

Luo tili

Lisää sähköpostiohjelmaasi uusi sähköpostitili ohjelman avustajan oletusasetuksilla. Tässä sinun on tiedettävä käyttäjätunnuksesi (voit käyttää joko tilin nimeä tai sähköpostiosoitettasi, molemmat toimivat oikein) ja salasanasi. Saapuvan ja lähtevän postin palvelimen nimi on mail.artio.net Voit käyttää joko POP3- tai IMAP-asetuksia. POP3 siirtää oletuksena viestit omalle koneellesi, IMAP käyttää palvelimen kansioita. POP3 on perinteinen, IMAP monipuolisempi ja nykyaikaisempi vaihtoehto, jossa voidaan käyttää samanaikaisesti palvelimen kansioita ja paikallisia kansioita ja siirtää viestejä näiden välillä. Mikäli valitset IMAPin käyttöösi, muistathan silloin, että oletuksena palvelimella voidaan säilyttää 10 000 Mt postia. Tilakiintiösi voit tarkistaa myös Webmailista.

Avaa lopuksi tilin ominaisuudet ja tee seuraavat muutokset:

Täytä omat perustietosi ja palvelimen tiedot.

Webmail
Lisää asetuksia -painikkeen takaa ota käyttöön käyttöoikeuden tarkistus lähetettäessä postia Artion palvelun kautta. Käytä samoja asetuksia kuin viestejä hakiessakin.
Webmail
Lisäasetukset-välilehdeltä ota käyttöön suojaukset. Saapuvan postin palvelimen portti on 995 POP3-protokollaa käytettäessä. Mikäli olit valinnut käyttöösi nykyaikaisemman IMAP-protokollan, palvelimen portti on puolestaan 993. Lähtevän postin palvelimen suojaukseksi valitse TLS/StartTLS ja portiksi 587. Myös SSL-suojaus portissa 465 on käytettävissä.
Webmail

yhteystietolistan luominen

 1. Kirjaudu tunnuksillasi Webmail-palveluun.
 2. Valitse ylävalikosta Osoitteet Uusi Yhteystieto ja valitse osoitekirja, johon yhteystieto luodaan.
 3. Täytä yhteystiedot, sähköpostiosoite lisätäänKommunikaatiot-välilehdelle.
 4. Avaa osoitekirja vasemman laidan valikosta Selaa .
 5. Merkitse yhteystietolistaan valittavat kohteet.
 6. Napsauta auki kohta yhteystietolistaanLuo uusi yhteystietolista osoitekirjaan ja valitse osoitekirja. Sen jälkeen paina Lisää, anna nimi uudelle yhteystietolistalle ja paina OK.
Kommunikaatio-välilehti

Kuva Kommunikaatiot-välilehdestä

Lomavastaajan käyttöönotto

 1. Kirjaudu tunnuksillasi Webmail-palveluun.
 2. Valitse ylävalikosta Posti Vacation, jolloin poissaoloviestin muokkausikkuna aukeaa.
 3. Kytke poissaoloviesti päälle pukilla.
 4. Täytä kalenteriin poissaolon alku- ja päättymispäivät.
 5. Täytä Syy-kohtaan poissaolosi syy.
 6. Lopuksi paina Tallenna.
Lomavastaaja

Kuva Poissaoloviestin muokkaus -välilehdestä