Kotisivu-uudistus Jyväskylän kristilliselle opistolle

JKO:n kotisivu-uudistus joustavalla sisällöntuotannolla

Jko, Jyväskylän kristillinen opisto on yksityisen säätiön ylläpitämä laajasti laadukasta koulutustarjontaa tuottava kansanopisto Jyväskylän Kuokkalassa.

Opiston kotisivut olivat tulleet tiensä päähän, eikä ajan kanssa vanhentunut sivusto enää vastannut nykyaikaisen opiston tarpeita. Kartoituspalaverien jälkeen päästiin aloittamaan kotisivu-uudistusta, jossa lähtökohtana koulutustarjonnan esittelylle on selkeät kohderyhmät ja visuaalisesti houkutteleva ulkoasu!

Kotisivu-uudistus joustavalla sisällöntuotannolla

Koska koulutusesittelyissä sisällöillä on suuren suuri merkitys, oli alusta asti selvää että sivuston sisältöjä tuli pystyä Tilaajan toimesta luomaan ja muokkaamaan jatkossa helposti ja nopeasti, sivun visuaaliseen ilmeeseen joustavasti vaikuttaen.

Tähän tarkoitukseen joustavan sisällöntuotannon malli oli selkeä ratkaisu. Ratkaisussa ennalta rakennettu järjestelmä antaa sisällöntuottajalla mahdollisuuden vaikuttaa vahvasti muodostettavan sivun ulkoasuun, samalla tuottaen kaikille selainlaitteilla automaattisesti responsiivista ja skaalautuvaa sisältöä.

Valitsemalla Artion ennalta rakennetuista sisältömoduuleista halutunlaisen ja tarpeisiin sopivan visuaalisen ratkaisun, voi jokainen sisältöä tuottava jatkossa vapauttaa luovuutensa sivuston visuaalisen kokonaisuuden silti pysyessä ryhdikkäänä.

Jos sivustolle tulee muuttuvia tarpeita, voi niihin reagoida nopeastikin. Joustavat sisällöt mahdollistavat sivun asettelun, muokkaamisen ja sisällön uudelleen järjestelyn ilman yhteystyökumppanin apua. Mikä parasta, kaikki muutokset astuvat voimaan heti. Joustavalla sisällöllä on myös helppo kehittää ja testata uusia ideoita, sillä uuden idean saa esille parilla klikkauksella. Joustava sisällönhallinta osaavissa käsissä antaa loistavat eväät konvertoivalle verkkopalvelulle.

Joustavalla sisällöntuotannolla halutunnäköistä, visuaalista sisältöä kotisivu-uudistuksessa

 

Mitä tarkoitetaan joustavalla sisällöntuotannolla?

Normaalisti WordPress rakennetaan muutaman sivupohjan varaan, jotka suunnitellaan vastaamaan yksittäisen verkkosivuston tarvetta. Tämä tarkoittaa, että kiinteissä sivupohjissa asettelu on aina sama eikä siihen voi vaikuttaa.

Joustavan sisällöntuotannon mallissa ACF:n avulla muodostetaan ennalta moduuleja, joilla sisältöä voidaan lisätä joustavasti ja aina responsiivisesti.

Näin kotisivu-uudistus onnistuu niin, että Tilaaja voi lähteä mukaan sivuston visuaalisen ilmeen määrittämiseen alusta saakka. Valmiita sisältömoduleja yhdistelemällä sivuston ylläpitäjä voi koota näköisensä lopputuloksen. Ennalta valmistetut moduulit ovat aina yhteneväisiä, jolloin visuaalinen ulkoasu pysyy koossa vaikka jokainen sisällöntuottaja valitsisikin mieluisiaan moduuleita sisältöä tuottaessaan.
Joustavat sisällöt tuovat verkkosivuston ylläpitoon ennennäkemätöntä joustavuutta, kun ylläpitäjä voi itse vaikuttaa sivujensa rakenteeseen. Siksipä esitystapoja onkin yhtä monta kuin käyttäjiäkin, sillä yksittäiset elementit taipuvat moneen käyttötarkoitukseen.

Joustavat sisältökentät  antavat verkkopalvelun ylläpitäjille lähes vapaat kädet luoda visuaalista ja mielikuvituksekasta sisältöä tekstien, kuvien, ikonien, videoiden ja erilaisten nostoelementtien avulla. Sivun voi täyttää halutessaan vaikka pelkillä kuvilla tai videoilla, jos se on sivun käyttötarkoitus.

Kun sivut ovat visuaalisesti miellyttävät, ne puhuttelevat sivuston kävijöitä. Tämä edesauttaa niin klikkauksia kuin konversioita. Lopputuloksena on onnistunut kotisivu-uudistus, joka markkinoi koulutustarjontaa väsymättä ympäri vuorokauden!

Primuksesta WordPressiin Artion lisäosalla

Digiaikana myös opistoissa erilaisia tietoja hallinnoidaan useissa erilaisissa sähköisissä järjestelmissä. Lähes jokaiselle tutun Wilman lisäksi käytössä voi olla monta muutakin erilaista opiskelija/opintotietojärjestelmää.

Jko:n opintotarjontaan kuuluu muun koulutustarjonnan lisäksi myös monenlaista ajankohtaista ja yleishyödyllistä kurssitarjontaa. Näitä sekä mm. henkilökunnan yhteystietoja hallinnoidaan Primus-opintotietojärjestelmässä.

Jotta kotisivu-uudistus onnistui niin , että vältyttiin tietojen syöttämiseltä kahteen erilliseen järjestelmään, täytyi Primuksen ja WordPressin välille koodata WordPress-lisäosa, jolla tieto saadaan tuotua automaattisesti päivittyvänä uudelle sivustolle visuaalisesti linjaan sopivana. Tiedot siirtyvät Primuksesta WordPressin tietokantaan parilla ajastetulla komentojonolla ja ovat tämän jälkeen oikeassa muodossa, kaikkien nähtävillä.
Kuva havainnoi TablePressin responsiivisuutta osana kotisivu-uudistusta

Tutustu uudistettuun, nyt myös Artion Webhotellissa sijaitsevaan sivustoon osoitteessa jko.fi

”Iso projekti on sujunut tosi joustavasti ja ollaan enemmän kuin tyytyväisiä lopputulokseen. Ja vaikka ollaan kyselty mitä sattuu niin aina on saatu tyhjentävä vastaus ja asiat menneet eteenpäin. Ja tämä tapa, jolla sivut on meille rakennettu on todella käyttäjäystävällinen, enemmän kun osasimme odottaa.

Ilolla suosittelemme teitä tulevaisuudessa kaikissa verkostoissamme.”

Minna Paananen
Graafinen suunnittelu, opettaja
Jyväskylän kristillinen opisto

Kotisivu-uudistus WordPressiin teillekin?

Valitsemalla Artion kumppaniksesi verkkosivustokehitykseen saat erottuvat, näyttävät, nopeat ja käyttäjäystävälliset verkkosivut, jotka hakukoneetkin noteeravat!

Me olemme ketterä toimija, ja toteutamme edistyksellisiä ja vaativia WordPress-pohjaisia verkkopalveluita verkkosivuista ja verkkokaupoista lisäosien ohjelmointiin.

Kun kiinnostut palveluistamme, pyydä meidät tukemaan brändiänne. Ota rohkeasti yhteyttä. Jutellaan yhdessä lisää juuri teille sopivasta ratkaisusta!

Valitse 
Artio

kumppaniksi😊

Eikö
etsimääsi
löydy?