Artio Oy -logo

Keskisuomenmaaseutu.fi siirtyi WordPressin käyttäjäksi

Keskisuomenmaaseutu.fi WordPress ja joustavat sisällöt

Pieniä suuria tekoja, jotta Keski-Suomi olisi entistäkin parempi paikka elää ja yrittää. Me Artiolla teimme Keski-Suomen Leader-ryhmien kanssa verkkosivujen kehitysprojektin vuoden 2022 aikana ja kehitimme näin Leader-ryhmien toimintaa.

Ryhmä toi omat ideansa työryhmään, josta ne lopulta muuntautuivat erottuvaksi verkkopalveluksi. Löydät nyt entistä ehomman Maaseuturahoituksen verkkopalvelun, joka on tarkoitettu meidän kaikkien yhteiseen hyvään.

Laskeutumissivu, josta pääsy kunkin Leader-ryhmän omille sivuille

Keskisuomenmaaseutu.fi verkkosivuilta löydät tietoa Keski-Suomen neljästä Leader-ryhmästä, niiden toiminnasta sekä niiden myöntämästä maaseuturahoituksesta.

Jokaisella ryhmällä on sivustolla omat ryhmäkohtaiset sivut, joista kukin tarjoaa tietoa kysyeisen Leader-alueen ajankohtaisista asioista. Voit tustustua alueisiin jokaisen ryhmän omalla sivulla, jotka ovat Leader JyväsRiihi, Maaseutukehitys, Vesuri-ryhmä ja Viisari.

Leader-toiminta on paikallislähtöistä kehittämistä. Leader-ryhmät jakavat rahoitusta alueensa yrittäjien, yhdistysten ja muiden yhteisöjen hankkeille. Ryhmät myös aktivoivat, innostavat ja toimivat hankkeiden toteuttajien apuna. Suomessa toimii 52 Leader-ryhmää.

WordPressin perinteiset kiinteät sivupohjat muuntautuivat joustaviksi sisällöiksi

Normaalisti WordPress rakennetaan muutaman sivupohjan varaan, jotka suunnitellaan vastaamaan yksittäisen verkkosivuston tarvetta. Tämä tarkoittaa, että kiinteissä sivupohjissa asettelu on aina sama eikä siihen voi vaikuttaa.

Sisällön tekeminen on päivittäjälle nopeaa ja helppoa, sillä tieto syötetään suoraan niille osoitettuihin kenttiin. Tällä tavoin sisältöä saa tehokkaasti aikaiseksi myös sellaiset henkilöt, joilla ei ole laajaa kokemusta verkkopalvelun sisällöntuottamisesta. Yleisin tapa kiinteän sivupohjan käyttöön on esimerkiksi blogiartikkelien tai tiedotteiden luominen.

Joustava sisältö on nimensä mukainen

Kun vaihtoehtoisia kokoamistapoja on rajattomasti, tulee verkkopalvelusta tekijänsä näköinen; uniikki, haluttava ja visuaalisesti raikas. Jokaisella Leader-ryhmällä yksittäinen sivu on täysin omanlaisensa yhdistelmä joustavia sisältöelementtejä.

Valmiita sisältöpalikoita yhdistelemällä sivuston ylläpitäjä voi koota näköisensä lopputuloksen.

Joustava sisältö antaa ylläpitäjälle vapaat kädet, mutta voi myös tuoda mukanaan oman haasteensa. Nyt sisällönsyöttäjän käsissä ei ole pelkästään sisältö, vaan vastuulla on koko sivuston ulkonäkö, jolloin on huolehdittava myös nettisivujen yhtenäisyydestä.  Valta tuo vastuuta, joka ei välttämättä sovi kaikkiin nettisivuprojekteihin.

Sisältöjä voi laajentaa ja painottaa sen mukaan, mikä toimii juuri sillä sivulla

Joustavat sisällöt tuovat verkkosivuston ylläpitoon ennennäkemätöntä joustavuutta, kun ylläpitäjä voi itse vaikuttaa sivujensa rakenteeseen. Siksipä esitystapoja onkin yhtä monta kuin käyttäjiäkin, sillä yksittäiset elementit taipuvat moneen käyttötarkoitukseen.

Joustavat sisältökentät antavat verkkopalvelun ylläpitäjille lähes vapaat kädet luoda visuaalista ja mielikuvituksekasta sisältöä tekstien, kuvien, ikonien, videoiden ja erilaisten nostoelementtien avulla. Sivun voi täyttää halutessaan vaikka pelkillä kuvilla tai videoilla, jos se on sivun käyttötarkoitus.

Kun sivut ovat visuaalisesti miellyttävät, ne puhuttelevat sivuston kävijöitä. Tämä edesauttaa niin klikkauksia kuin konversioita ja lopulta tuottaa parempaa hakukonenäkyvyyttä.

Jos sivustolle tulee muuttuvia tarpeita, voi niihin reagoida nopeastikin. Joustavat sisällöt mahdollistavat sivun asettelun, muokkaamisen ja sisällön uudelleen järjestelyn ilman yhteystyökumppanin apua. Mikä parasta, kaikki muutokset astuvat voimaan heti. Joustavalla sisällöllä on myös helppo kehittää ja testata uusia ideoita, sillä uuden idean saa esille parilla klikkauksella. Joustava sisällönhallinta osaavissa käsissä antaa loistavat eväät konvertoivalle verkkopalvelulle.

Tyytyväisiä lopputulokseen

”Olemme hyvin tyytyväisiä siihen, miten nettisivu-projekti eteni kokonaisuudessaan. Saimme esittää toiveita ja tarpeita niin sivuston visuaalisuudesta kuin rakenteellisista toiminnoista, ja toteutimme niitä sitten mahdollisuuksien mukaan.

Yhteisessä koulutuspäivässä saimme käytyä hyvin ja ymmärrettävästi läpi miten WordPress-alustalle tehdään sisällöntuotantoa. Artio toimitti meille sivuston sisällöntuottajille myös erilaisia ohjeita avuksi työhömme.

Aikataulutimme asiat yhdessä ja sen vuoksi aikataulut myös pitivät hyvin. Meille oli lisäksi tärkeää, että samaan järjestelmään saimme sisällytettyä myös ryhmien tarvitseman extranet-osion sekä uutiskirjepalvelun”, Keski-Suomen Leader-ryhmien viestintähankkeen tiedottaja Virpi Heikkinen kertoo.

Hienoa, että uudet sivut ovat nyt käytössä, näillä elementeillä on ollut kiva rakentaa sivustoa.

Kuten naamoistakin näkee, ollaan lopputulokseen tyytyväisiä 😀

iloitsevia ihmisiä teams-kokouksessa

 Miksi kannattaa valita WordPress-verkkosivut?

  • Alusta on täysin kustomoitavissa ja siinä on monipuoliset laajennusmahdollisuudet
  • Sivustosta on helppo tehdä hakukoneille näkyväksi
  • Ylläpitäjlle nopea ja  helppokäyttöinen
  • Responsiivinen eli sivut toimii kaikilla päätelaitteila, selaimilla ja käyttöjärjestelmillä desktopissa, tableteissa ja mobiilissa
  • Maailman käytetyin verkkosivualusta, joka on turvallinen, luotettava ja sitä kehitetään jatkuvasti
  • Alusta on joustava ja soveltuu moniin eri käyttötarkoitukseen aina verkkosivusta laajoihin verkkokauppakokonaisuuksiin
  • Alustaan on mahdollista upottaa erilaisia tiedostoja sekä integroida ulkoisia liitännäisiä tai sovelluksia

Aika uusia kotisivut?

Valitsemalla Artion kumppaniksesi verkkosivustokehitykseen saat erottuvat, näyttävät, nopeat ja käyttäjäystävälliset verkkosivut, jotka hakukoneetkin huomaa!

Me olemme ketterä toimija, joka palvelee mielellään asiakkaita aina pk-yrityksistä suuriin julkishallinnon ratkaisuihin. Toteutamme hyvin erilaisia WordPress-pohjaisia verkkopalveluita verkkosivuista ja verkkokaupoista lisäosien ohjelmointiin.

Kun kiinnostut palveluistamme, pyydä meidät tukemaan brändiänne. Ota rohkeasti yhteyttä. Jutellaan yhdessä lisää juuri teille sopivasta ratkaisusta!

Lisätietoja projektista Artio Oy, Mimmi Puhakka, puh. +358 400 955 993 ja Kirsi Äikäs +358 40 146 4154.

Valitse 
Artio

kumppaniksi😊

Eikö
etsimääsi
löydy?