Melua, käryä ja kolisevia romuja?? Hyvää pääsiäistä!

Shetlanninlammaskoirat ry uudisti verkkosivunsa WordPress-alustaan

”Kitis kiira mehtään, tulta, savua selekään!” Suomessa vanha kansa on pääsiäisviikon torstaina karkottanut pihamailta pois kiiraa, talon piirissä vaikuttavaa pahaa olentoa. Karkotuksessa käytettiin melua ja käryä, kuten kolisevia romuja ja väkevästi savuavia astioita. Lue lisää pääsiäisperinteestä kirjeen lopusta…

Uudistimme Shetlanninlammaskoirat ry:n verkkosivut WordPress-alustalle

Projektin taustalla oli siirtyminen käytössä hankalaksi koetusta Concrete 5 -järjestelmästä WordPressiin. Uudessa WordPress-alustassa pureuduimme tähän näkökulmaan ja loimme kustomoidun käyttöliittymän, jonka avulla päivittäminen on helppoa tarkasti määritettyjen kenttien avulla.

Verkkosivujen uudistustyö oli pitkä projekti, jossa yhdistyksen piti ottaa monta asiaa huomioon. Artio Oy ja Shetlanninlammaskoirat ry alkoivat käynnistellä projektia jo syksyllä 2019. Harmiksemme korona iski Suomeen keväällä 2020 ja vaikeutti projektin edistymistä huomattavasti.

Koronatilanne muutti monen ryhmään kuuluvan työkuvioita ja osa myös jättäytyi matkan varrella pois yhdistyksestä. Jouduimme siis organisoimaan projektin lähes uudelleen kesän 2020 aikana.

Vaikka projektin aikataulu meinasi venyä, saimme lopulta puristettua sen maaliin tiukalla yhteisellä tekemisellä. Hyvä me!

Shetlanninlammaskoirat ry:n verkkosivu-uudistuksesta voit lukea lisää WordPress-referensseistämme »

Tutustu ja ihastu yhdistyksen toimintaan ja toteuttamiimme verkkosivuihin osoitteessa https://www.shetlanninlammaskoirat.fi »

Artio Bear ja me kaikki muutkin toivotamme hyvää pääsiäistä!

Artio Bear toivottaa hyvää pääsiäistä!

Pitkäperjantai oli pitkään vakava päivä, jota vietettiin synkissä tunnelmissa: sanottiin, että jos nauroi niin, että hampaat näkyivät, teki syntiä. Päivän ikävään perinteeseen sisältyi ilmeisen laajalle levinnyt tapa piiskata lapsia, mistä on säilynyt tietoja Suomen lisäksi Ruotsista ja Saksasta.

Lauantaina tehtiin erilaisia taikoja, joilla pyrittiin torjumaan pahoja henkiä. Pohjanmaalla on poltettu tulia eli pääsiäiskokkoja tai pääsiäisvalkeita, jotta noidat eivät vahingoittaisi karjaa.

Lankalauantain iltayön perinteisiin kuului myös enteiden kuuntelu tienristeyksessä tai rakennuksen katolla… emme suosittele

Pääsiäisaamusta ennustettiin tulevan vuoden säätä. Vanhan kansan mukaan kirkas taivas ja selkeä sää lupasivat poutaista viljakesää. Uskottiin myös, että ensimmäinen pääsiäisaamuna vastaan tullut eläin kertoi, millainen luonne näkijällä oli tulevana vuonna. (yle.fi)

Ollaan yhteydessä!

Valitse 
Artio

kumppaniksi😊

Eikö
etsimääsi
löydy?