Mikä on WordPress-teema?

Mikä on WordPress teema

Teema (theme) on sivuston ulkoasun pohja, joka määrittää kaiken värityksistä asetteluihin. Yksinkertaistettuna se siis määrittää sen, miltä verkkosivusi näyttävät.
WordPress-sivuston rakennus alkaa yleensä teeman valinnalla. Jos halutaan käyttää valmisteemaa, se joko valitaan ilmaisista teemoista tai ostetaan ja asennetaan WordPressiin.

Valmisteemojen mukana tulee yleensä valmiit sivupohjat, joiden sisällön voi muokata tarpeeseen soveltuviksi. Useat teemat sisältävät myös yleisimmät verkkosivuston tärkeät toiminnallisuudet lomakkeista somekuvakkeisiin.
Vaikka valmisteemat ovat nopeita asentaa ja sisältävät usein pienen sivuston tarpeisiin kaikki tarvittavat toiminnallisuudet ja sivupohjat, hyvin harvoin valmissivut soveltuvat sellaisenaan käytettävälle sisällölle.

Artiolta aina kustomoidut, sinun yrityksesi tarpeisiin luodut  teemat

Valmisteema sivupohjineen voi vaikuttaa kustannustehokkaalta ja nopealta ratkaisulta, mutta niissä piilevät haittapuolet tulevat esiin vasta myöhemmin, kun ihmetellään sivuston raskautta, lataushitautta, ongelmia responsiivisuudessa tai sivuston hajoamista päivityksen yhteydessä.

Jatkokehitykseen valmisteema soveltuu huonosti, sillä toiminnallisuuksia ja muotoiluja on usein ylikirjoitettu koodilla eikä näiden löytäminen ja korjaaminen ole aina ihan yksinkertaista.
Kun teema kustomoidaan ja jokainen sivupohja rakennetaan alusta asti, ei ytimen ja front end -näkymän väliin muodostu ylimääräistä, latausnopeuteen vaikuttavaa koodia.

Tuotamme toiminnallisuudet niin pitkälle kuin mahdollista käyttämällä sivurakentajan pro-version sisäänrakennettuja ominaisuuksia välttäen näin mahdollisimman pitkälle myös raskaita lisäosia.

 Lapsiteema – päivitysvarmuutta verkossa

Sivuston koossapysyminen päivityksissaä varmistetaan muodostamalla teemasta oma versio ”child theme” eli lapsiteema.
Jos omaa teemaa ei muodosteta, saattavat päivitykset hajottaa sivuston ulkoasun palauttamalla teeman pohja-asetuksia.

Suunnitteilla kotisivut?

Suunnittelemme ja toteutamme kohderyhmääsi palvelevat, erottuvat, nykyaikaiset kotisivut. Tai jos olemassa olevat nettisivusi kaipaavat ilmeen kirkastamista, ota silloinkin yhteyttä!

Hyvin ja huolella asiakkaan kanssa yhteistyössä suunnitellun WordPress-kotisivuston toteutus:

  • tukee yrityskuvaasi sekä sanomaltaan että graafisesti
  • tuo selkeästi esiin tuotteesi tai palvelusi
  • on teknisesti toimiva
  • on helposti mitattava
  • on käytettävyydeltään asiakasystävällinen
  • tarjoaa responsiivisuudellaan asiakkaillesi miellyttävän käyttökokemuksen laitteesta riippumatta
  • on tietenkin hakukoneystävällinen ja sijoittuu hakukoneoptimoituna hyvin hakukoneiden, kuten Googlen, hakutuloksissa
  • on kustannuksiltaan edullisin mainoskanava taukoamattomalla työllään

Ota yhteyttä ja kysy tarjousta! 

Valitse 
Artio

kumppaniksi😊

Eikö
etsimääsi
löydy?