Hyvin tehdyt kotisivut latautuvat nopeasti

Hyvin tehdyt kotisivut latautuvat nopeasti

Kotisivujen nopea latautuminen on yksi olennnainen osa toimivaa ja hyvän käyttökokemuksen antavaa palvelua. Hyvin tehdyt kotisivut latautuvat nopeasti.

Sivujen latautumista voidaan nopeuttaa paitsi tekemällä sivut oikeaoppisesti ja laadukkaasti, mutta toki myös tekniikalla, jossa erityisesti välimuistipalvelimilla voi olla merkittävä vaikutus.

Kotisivut latautuvat nopeasti

Esimerkkitapauksemme on Jämsän kaupungin verkkosivusto, joka on rakennettu Joomla-julkaisujärjestelmään, mutta samat toimintatavat pätevät mihin tahansa julkaisujärjestelmään. Sivusto on kolmen palvelimen jaetulla klusterilla, jossa ei ole käytetty edustapalvelimia tuomaan lisänopeutta.  Out of the Box -asennukseen verrattuna nopeutta ja turvallisuutta on tuotu ainoastaan PHP-7.2 versiolla ja julkaisujärjestelmän omalla sisäisellä cachella.

Näillä saavutetaan jo erittäin hyviä tuloksia. Testissä (tools.pingdom.com), jota ajettiin Saksan Frankfurtista, etusivu latautuu tyypillisesti alle 1,5 sekunnin. Yleensä ajatellaan, että vastaaviin nopeuksiin päästään vain dedikoiduilla palveluilla, mutta myös shared hosting -palvelu voi olla yhtä nopea. Latausnopeus voi toki vaihdella hieman vuorokauden ja kuormituksen mukaan, mutta tyypillisesti alle kahden sekunnin latausaikoja pidetään hyvinä.

Artio Oy, Arto Saraniva

Valitse 
Artio

kumppaniksi😊

Eikö
etsimääsi
löydy?