Artio Oy on mukana Matkalla Makongeniin

Matatu

Noin pari viikkoa ennen jouluaattoa 2017 huomasin katukuvassa erikoisennäköisen auton. Auton kyljessä komeili Home Street Homen logo, mutta ihmettelin, että mitä tämä from Finland to Kenya -logo tarkoittaa?

Minä ujomman sorttisena ihmisenä (uskokaa tai älkää) tökkäsin kaveria kylkeen, että menepä kysymään, mistä tässä on oikein kyse. Hetken kuluttua nuori herrasmies saapui seuraamme kertomaan esitteen kera, että aikomuksena on ajaa kyseinen Matatu-niminen auto Makongenin kylään Keniaan HSH:n Rescue Centerin käyttöön. Kyseinen keskus toimii mm. turvapaikkana vaikeista elämäntilanteista kärsiville naisille ja lapsille.

Projektin vetäjä Mika Lampinen kertoi, että he keräävät parhaillaan yhteistyökumppaneita projektille. Mukana ovat mm. tietoliikenneyhtiö Elisa, joka tarjoaa heille koko matkan ajalle verkkoyhteydet sekä Nokia Renkaat, joka pitää huolen turvallisuudesta kaikissa sää- ja tieolosuhteissa.

Mika kertoi, että matkan aikana olisi ajatuksena tarjota reaaliaikainen auton seuranta sekä live chat, lisäksi matkasta saisi tietoa blogin sekä sosiaalisen median kautta. Hetken keskusteltuamme vakuutuin projektin ideasta ja kerroin, että Artiolla olisi kiinnostusta lähteä mukaan sponsoriksi. Voisimme tuottaa heille verkkosivut sekä heidän tarpeitaan vastaavan teknisen alustan, jonne mm. ulkopuolisen toteuttajan matkaseuranta voitaisiin upottaa.

Joululahja hankkeelle

Projekti sai lentävän lähdön ja tuotimme www.matkallamakongeniin.fi-verkkosivut projektille joululahjaksi. Ajatuksena oli, että tuotamme verkkosivut nopeasti projektin tueksi, jotta sen esittely uusille yhteistyökumppaneille olisi entistä helpompaa.

Sivustolle on touko-kesäkuun aikana lisätty live chat -ominaisuus sekä Miko-Matias Grönvallin ansiosta reaaliaikainen Matatu-auton matkaseuranta. Projektin seuraaminen monikanavaisesti on nyt helppoa, ja halukkaat voivat osallistua live chattiin pyytämällä käyttäjätunnuksen osoitteesta matkallamakongeniin@outlook.com.

Miksi me Artiolta lähdimme mukaan projektiin

Me haluamme olla osaltamme tekemässä maailmasta edes hitusen parempaa paikkaa ja koemme tämänkaltaiset hyväntekeväisyysprojektit tärkeiksi. Meistä lasten koulutus ja hyvinvointi sekä erityisesti tyttöjen aseman parantaminen hyödyttää koko yhteisöä ja yhteiskuntaa. Tytöt ovat avainasemassa, jotta sukupolvelta toiselle periytyvä köyhyys ja siihen liittyvät ongelmat voidaan katkaista.

”Sukupuolten välinen tasa-arvo on ensisijainen edellytys rauhan ja vakauden saavuttamiselle, taloudelliselle kehitykselle ja ihmisten hyvinvoinnin edistämiselle”, ote naisten oikeuksien sopimuksesta.

Olemme paikan päällä Wanhan Makasiinin luona lähettämässä Matatu-auton matkalleen 10.6.2018 noin klo 14.30. Seuraamme auton kulkua aktiivisesti koko ajomatkan ajan. Mistä projektissa on kyse, lue lisää https://www.matkallamakongeniin.fi/matkanteko/.

Artio Oy

Mimmi Puhakka, Kirsi Äikäs, Mikael Karjalainen ja Arto Saraniva

Valitse 
Artio

kumppaniksi😊

Eikö
etsimääsi
löydy?