Artio Oy -logo

Artio apuna, kun KBT-Rakennus tekee digiloikkaa!

KBT-Rakennus WordPress-kotisivut

Pääurakointihankkeiden ammattilainen luottaa kestävään korjausrakentamiseen

Juhannuksen aatonaattona 2007 saunan lauteilla Lapissa syntyi ajatus, kuinka rakentaa kestävästi ja resurssiviisaasti, jolloin ympäristöä kuormitetaan mahdollisimman vähän.

Näin sai alkunsa Keijo Bäcklund Tiimi eli “KB Team”. Nykyisessä muodossaan yritys on tehnyt voitollista liiketoimintaa lähes jokaisena toimintavuonna ja 2020 KBT otettiin Kauppalehden Menestyjät-listalle.

KBT-Tiimillä on tavoitteena voimakas kasvu

Digiloikka edesauttamassa yrityksen voimakasta kasvua.

Yritys on nykyisellään pääurakointiyritys, jolloin asiakkaamme saavat kauttamme laajat korjausrakentamisen palvelut yhteistyöverkostomme avulla. Tavoitteenamme on huomioida hiilijalanjälkilaskenta, ja seuraamme urakoissamme syntyvää ylijäämää ja teemme aktiivista jätemäärän seurantaa.

Tämän kaiken voimme huomioida urakkalaskennassamme, jolloin asiakkaamme saavat tarjouksemme yhteydessä säästöarvion niin rahassa kuin ympäristövaikutuksissa. Meillä rakentamisen ja korjauksen ylijäämämateriaali ja jäte siirretään jatkokäyttöön tai kierrätykseen. Minimoimme kaikissa tapauksissa syntyvän jätteen määrän ja siten haitalliset ympäristövaikutukset.

Lähiaikoina yrityksemme tavoitteena on toimintamallin uudistaminen digitalisaation avulla, joka näkyy asiakkaillemme positiivisena yrityskuvana, aktiivisena viestintänä ja suoraviivaisina prosesseina, kertoo toimitusjohtaja Keijo Bäcklund.

Artio valittiin kumppaniksi, kun yritykselle tuli eteen digiloikka

Olimme seuranneet tarkasti Artion tuottamia referenssiprojekteja, joten meillä oli selkeä mielikuva yrityksen osaamisesta. Vuoden 2021 alkupuolella otimme yhteyttä ja kerroimme tarpeistamme verkkosivujen kokonaisvaltaiseen uudistukseen.

Kevään aikana projektiin tuli mukaan vielä konsulttitoimisto, jonka avulla viilasimme kestävän korjausrakentamisen ja digitaalisten työkalujen yhdistämistä hankkeisiimme. Ensimmäisessä vaiheessa otimme käyttöön verkkosivut, seuraavana askeleenamme on uudistaa yrityksen ERP-järjestelmä (Enterprise Resource Planning).

Näiden vaiheiden jälkeen yritys lähtee hakemaan voimakasta kasvua pääurakoinnin saralla Keski-Suomen ja Pirkanmaan alueella. Kasvun nälkä yrityksellä on kova, kommentoi työnjohtaja Teppo Lampinen.

Laaja digitalisaatioon panostaminen vaatii pitkäjänteistä tekemistä

Välillä projekti kannattaa pilkkoa pienempiin osiin.

Alussa projektin lähtötilanne oli, että uudistamme vanhentuneen kotisivun ulkoasun kokonaisuudessaan. Projektin tarkoituksena oli kirkastaa viestiä isommasta tiimistä ja sen osaamisesta sekä yrityksen laajasta palveluvalikoimasta. Mielestämme vanhojen verkkosivujen selkein ongelma oli, että niiden päivittäminen oli hankalaa ja sisältö erittäin vanhentunutta. Verkkosivu antoi mielestämme jopa väärän mielikuvan eli se oli mielestämme haitallinen yritysimagolle.

Kevään aikana projekti kasvoi konsulttitoimiston mukaantulon myötä. Saimme todeta, että yrityksellä on lujan osaamisen lisäksi voimakas tahtotila tehdä kokonaisvaltainen uudistus digitaalisten työkalujen voimin. Koska uudistusurakka näytti suurelta ja vaatimuslista sekä toiveet työkaluista kasvoivat jatkuvasti, päädyimme pilkkomaan projektin pienempiin osiin.

  1. Ensin uudistettiin nettisivut WordPress-järjestelmään ja ne otettiin käyttöön. Verkkosivujen sisältöä tullaan monipuolistamaan sitä mukaa, kun saadaan kerättyä valokuvia ja tekstejä. Päätoiminnallisuudet ovat laitettu tässä vaiheessa kuntoon.
  2. Yritys ottaa käyttöön ERP-järjestelmän (Enterprise Resource Planning), joka nopeuttaa urakkalaskennan ja resurssiviisaan rakentamisen suunnittelua. Samalla kierrätyksen materiaalivirtojen hallinta helpottuu.
  3. ERP-järjestelmä integroidaan WordPress-verkkosivuihin, jonka kautta haetaan suoraviivaisuutta tarjous- ja urakkalaskentaan.
  4. Yritys kirkastaa asiakasviestiään ja aloittaa voimakkaan markkinointikampanjan sähköisissä kanavissa.

 

Yrityskumppanin valinnalla on merkitystä

KBT Oy on kestävän korjausrakentamisen sekä uudisrakentamisen ammattilainen Jämsästä. Me Artiolla teemme vastaavasti asiakkaan ideasta digitaalisen kokemuksen. Olemme yrityksen tukena sähköisten järjestelmien suunnittelussa ja integroinneissa WordPress-järjestelmään, toteaa projektikonsultti Mimmi Puhakka Artiolta.

Kun haet kestävän ja resurssiviisaan rakentamisen kumppania, on KBT-Rakennus Oy siihen erinomainen valinta. Tutustu yrityksen uudistettuun visuaaliseen ilmeeseen uudistetuilla kotisivuilla https://www.kbt-rakennus.fi.

Valitse 
Artio

kumppaniksi😊

Eikö
etsimääsi
löydy?