Pidä tietokoneesi päivitettynä

Kuva

 

Tietokoneen suojauksen kannalta tärkeintä on pitää siihen asennetut ohjelmistot ajan tasalla. Helpoiten se onnistuu käyttämällä automaattisia päivitystoimintoja. Tavallisimmin haittaohjelma tarttuu tietokoneeseen päivittämättömän selainlaajennuksen kautta.

Tietokoneelle päässeet virukset ja haittaohjelmat voivat aiheuttaa monenlaista harmia. Tavallisimmin haittaohjelma saastuttaa koneen selaimen tai sähköpostissa olevan linkin tai liitteen kautta.

Huolehdi päivityksistä

Käyttöjärjestelmään ja tietokoneeseen asennettujen ohjelmistojen päivittäminen on erittäin tärkeää. Erityisesti selaimiin ja niiden laajennuksiin tulee jatkuvasti tietoturvapäivityksiä. Ne kannattaakin asettaa päivittymään automaattisesti. Automaattista päivitystoimintoa kannattaa käyttää aina, kun sellainen on tarjolla.

Käytä palomuuria ja virustorjuntaa

Palomuurilla voi rajoittaa internetyhteyden käyttöä esimerkiksi sallimalla vain tunnettujen sovellusten liikennöinti.

Virustorjuntaohjelmien avulla tunnistetaan tietokoneen muistissa tai kiintolevyllä olevia haittaohjelmia. Virustorjuntaohjelmien päivityksiä ei pidä estää, koska niiden teho riippuu ajantasaisista tunnisteista.

Suojaa selaimesi

Selain on yleisimmin hyökkäyksen kohteeksi joutuva sovellus. Sen tietoturvaa voi parantaa esimerkiksi poistamalla käytöstä ne selainlaajennukset, joille ei ole jatkuvaa tarvetta.

 

Lähde: www.viestintavirasto.fi

Valitse 
Artio

kumppaniksi😊

Eikö
etsimääsi
löydy?