Artio Oy -logo

Joomlasta WordPressiin

Jos ylläpidät verkkosivustoasi Joomla-alustalla, olet ehkä miettinyt julkaisualustan päivittämistä Joomlasta WordPressiin.

Harkitse huolella päivitätkö Joomlan uuteen sarjaan, vai olisiko alustanvaihto Joomlasta WordPressiin hieman korkeammasta hinnasta huolimatta kuitenkin parempi vaihtoehto!
Siirto WordPressiin saadaan hoidettua helposti kuvien, tiedostojen, artikkeleiden ja sivujen sisältöineen siirtyessä kerta rysäyksellä.

Meillä on vankka kokemus Joomla!- ja WordPress-julkaisujärjestelmistä sekä näiden välisestä migraatiosta.

Jos ylläpidät verkkosivustoasi Joomla-alustalla, olet ehkä miettinyt julkaisualustan päivittämistä Joomlasta WordPressiin.

Jos ylläpidät verkkosivustoasi Joomla-alustalla, olet ehkä miettinyt julkaisualustan päivittämistä Joomlasta WordPressiin.

ARTIO JOOMLA-ASIANTUNTIJANA

Joomla on maailmalla yhä suosittu julkaisujärjestelmä, jonka moni valitsi aikanaan kotisivujensa alustaksi meillä Suomessakin.
Joomlan ylivoimaisuus perustui alustan sisäänrakennettujen ominaisuuksien monipuolisuuteen, vahvaan tukeen kotimaassa, sekä alustan joustavuuteen ja muokattavuuteen joka mahdollisti verkkosivukehityksen liiketoiminnan kasvaessa ja eläessä.

Meille Artiolla Joomla oli aikanaan luonnollinen valinta julkaisujärjestelmäksi, johon perehtyä. Alustan monipuolisuus vei ylivoimaisesti voiton, kun rakensimme julkishallinnollisille instansseille verkkopalveluita hyvin monimuotoisine tarpeineen.

Se mitä alustassa ei ollut, koodattiin meillä Artiolla ja lisäosistamme hyötyi kotimaan verkkokehityksen lisäksi moni webkehittäjä ja verkkopalvelun ylläpitäjä myös Suomen ulkopuolella.

Yhä edelleen olemme valmistaneet lisäosia Joomla-julkaisujärjestelmään, viimeisimpinä mm. Paytrailille kehittämämme maksuliitännäiset Hikashop-, Joomshopping-, sekä J2Store -verkkokauppoihin. Maksuttomat, ladattavat maksutapaliitännäiset löydät materiaalipankistamme.

SUOMEN KIELEN KÄÄNNÖKSET LOPPUIVAT 28.3.2022

Vaikka moni yhä edelleen ylläpitää verkkosivujaan Joomlassa, tuki on jo loppunut 3-sarjan Joomlasta kokonaan. Päivitys nelossarjaan on ollut ajankohtainen pakkoliike monelle Joomla-käyttäjälle, mutta aivan pian julkaistava Joomla5 hönkii jo päälle.

Migraatio kolmosesta neloseen tuottaa tuskaan silloin, kun käytössä on paljon lisäosia ja teemaa on räätälöity. Kolmosessa ei ollut tukea PHP 8:lle, ja nelosessa sen ollessa oletus, voi tämä aiheuttaa ongelmia.

Käännöksiä kotimaiselle ei enää ole tarjolla, ja käyttäjät Suomessa vähenevät kiihtyvää vauhtia. Laajennettu pitkäaikainen tuki (eLTS) on sekin maksullinen.

JOOMLAN NELOSSARJAAN SIIRTYMINEN VÄLTTÄMÄTÖN ENSIAPU

Valitettavasti pitkällä aikavälillä näyttää kovasti siltä, että Joomla-asiakkaat saavat varautua jatkossakin välttämättömiin sarjapäivityksiin.
Vitossarja julkaistaan näillä näppäimillä, ja nelosessa päivitykset tarjoavat ongelmia teemoissa, lisäosissa ja PHP8 -version käyttäjien keskuudessa.

Ongelmia saadaan kyllä edelleen ratkottua, mutta niitä tuntuu ilmaantuvan sitä vauhtia, että mielellämme tarjoamme sarjapäivityksen sijasta päivityksen Joomlasta WordPressiin.

Yksi asia on kuitenkin varma, jos käytössäsi on edelleen kolmossarjan Joomla, päivitys neljään tai alustan vaihto on nyt välttämättömyys. Tuen loppuessa edessä on ongelmia, sillä sivustosi tietoturva on vaarassa eikä takeita sivuston koossa pysymisestä ole muutoinkaan.

NYT ON AIKA VALITA ALUSTANVAIHTO JOOMLASTA WORDPRESSIIN

Jos ylläpidät verkkopalveluasi Joomlassa, harkitse huolella päivitätkö Joomlan uuteen sarjaan, vai olisiko alustanvaihto Joomlasta WordPressiin hieman korkeammasta hinnasta huolimatta kuitenkin parempi vaihtoehto!
Siirto WordPressiin saadaan hoidettua helposti kuvien, tiedostojen, artikkeleiden ja sivujen sisältöineen siirtyessä kerta rysäyksellä.

Vaikka teema ja sivupojat täytyy suunnitella ja rakentaa uudelleen, saadaan samalla raikastettua visuaalinen ilme sekä asiakaspolut, ja sivustorakenne voidaan päivittää uudelleen paremmin palveleviksi.
WordPressin puolesta puhuu kuitenkin sen Joomlaan verratessa huomattavasti helpompi hallittavuus, sekä tuen, jatkuvan kehityksen ja suosion jatkuva kasvu. WordPress jatkaa vahvana ja sen käyttäjämäärät kasvavat sekä Suomessa, että maailmalla.

Tämä varmistaa sitä, että julkaisualusta on turvallinen ja kustannustehokas vaihtoehto, joka pysyy mukana pitkällä aikavälillä.

JOOMLA! NELOSSARJAAN SIIRTYMINEN, PLUSSAT

+ Sama tuttu alusta (verrattuna WordPressiin siirtymiseen)
+ Tuki jatkuu edelleen (kolmossarjasta sen loputtua)
+ PHP8-tuki
+ Mobiiliresponsiivinen

MIINUKSET
– Päivitettävä pian vitossarjaan
– Sarjamigraatiot työläitä toimenpiteitä, jos paljon räätälöintejä tai lisäosia

WORDPRESS-PÄIVITYS, PLUSSAT

+ Laajasti lisäosia joka tarpeeseen
+ Rakennettavissa myös hyvin marginaalisin lisäosin toimivaksi kokonaisuudeksi
+ Nopea ja tehokas
+ Helppo ylläpitää itse verrattuna Joomlaan
+ Jatkuva kehitys ja tuki
+ Ai (artificial intelligence) jo mukana mm. Elementorissa (sivurakentaja)
+ Mobiiliresponsiivinen
+ Laajasti muokattavissa jokaiseen tarpeeseen
+ Verkkokauppa helposti lisättävissä myöhemmin

MIINUKSET
– Joomla-käyttäjälle uuden julkaisujärjestelmän opetteleminen
– Käyttäjäoikeudet marginaalisemmat kuin Joomlassa
– Perustoiminnallisuudet vajavaiset
– Toiminnallisuuden parantamiseksi tarvitaan yleensä erikseen asennettavia lisäosia

Eikö
etsimääsi
löydy?