Artio Oy -logo
Hiihtokoulu Anssi Pentsinen -digipalvelu

Parempien 
digipalvelujen

kumppani

Artio Oy on taidetta bittivirtojen keskellä
(art + io).  Haluamme luoda parempia ja ajan kulutusta kestäviä digipalveluita. Täytämme asiakkaidemme toiveet ja unelmat sekä olemme osaltamme tekemässä yrityksistä menestystarinoita digitaalisin välinein.

Tarinamme alkaa noin 25 vuoden takaa. Intohimolla halusimme olla mukana tietoverkkojen ja internet-palvelujen kehityksessä, silloinhan se oli jotain uutta ja mullistavaa. Nyt neljännesvuosisata myöhemmin tuntuu kuin olisimme hypänneet kivikaudelta varsinaiseen digiaikaan.

Tänä päivänä meitä työskentelee neljä luovaa osaajaa Jämsässä WordPressin, Joomlan!, Magenton ja internetin peruspalvelujen kanssa. Lisäksi Tsekeissä Ostravan 10 hengen toimistollamme työskentelee osaajia koodaamisen parissa. Meillä on siis moninainen osaaminen aina graafisesta ja web-suunnittelusta markkinointiin, sisällön tuottamiseen sekä ohjelmointiin.

Rento, mutta kuitenkin tinkimättömän kova asenne tehdä töitä rohkeasti ja luottamuksella, on tuonut meidät tähän päivään. Artio Oy on työpaikka, jossa saa kohdata mielenkiintoisia ihmisiä ja tehdä innostavia projekteja.

Teille sopiva 
paras

digipalvelu

Artio Oy on löytänyt oman paikkansa alalla, jossa on paljon kilpailijoita sekä laaja kirjo tekijöitä niin osaamisessa kuin hinnassakin. Voisimme sanoa olevamme tasavarma keskitien kulkija. Emme suinkaan säntäile heti uusimpien keksintöjen aallon harjoilla, vaan seuraamme rauhassa tilannetta ja tutkimme, mikä ratkaisu on paras mahdollinen ja varmuudella toimiva. Olemme ylpeitä ammattiosaamisestamme Рemme lähde projekteihin, joissa emme voi antaa 100 %:sta takuuta työllemme.

Pitkäaikainen kokemuksemme alalla on osoittanut, että tekemämme työt ovat kestäneet hyvin ajan saatossa. Huolella tehty ja suunniteltu projekti mahdollistaa sen, että osan pohjatyöstä voi käyttää jatkossakin. Voimme tuoda vanhan version tämän päivän vaatimuksiin kiillottamalla kulunutta pintaa ja virittämällä edelleen jo ennestään toimivaa konetta.

T√§hd√§t√§√§n 
yhdesssä

tulevaisuuteen

Meillä on vahva usko, että osaamisellemme, kokemuksellemme ja digipalveluillemme on tilausta entistä enemmän nyt sekä jatkossa.

Jos haluat toimia aidosti tavoitteellisen ja liiketoiminnan periaatteita ymmärtävän yrityksen kanssa, me olemme sinulle juuri oikea valinta. Olemme yhteistyökumppani kovalla ja sitkeällä osaamisella sekä luovilla ja rohkeilla ajatuksilla, jotka tähtäävät tulevaan.  Kanssamme löydät yhteisen sävelen ja perustat itsellesi digitaalisen kivijalan sekä ajan kulutusta kestävän sateensuojan.

Tule palveltavaksi, tehdään yhdessä juuri teidän näköinen tarina!

Artio Oy Arto Saraniva

Arto Saraniva

Toimitusjohtaja / Järjestelmänvalvoja
Managing Director / Server Administrator
arto.saraniva@artio.fi
+358 400 789 592

Arto on pitkän linjan tekijä IT- alalla.

Vapaa-aika

Arton löydät vapaa ajalla tutkimassa Jämsän seutua sähköpyörän selästä. Sienestys on ehdoton intohimo, ja saaliit aiheuttavat ainakin työkavereissa syvää kateutta.

Osaaminen 

Toimitusjohtajana keskityn yrityskulttuurin kehittämiseen ja henkilöstön vahvuuksien tukemiseen. Ja oma kahvikuppi tiskataan toki.

Tiesitk√∂, ett√§…

Horoskooppimerkkini on vaaka ja suosikkivuodenaikani on kulloinenkin. Keräilen kokemuksia. Pienenä olin varma, että minusta tulisi linja-auton kuljettaja. Osaan erittäin hyvin oppia uutta, mutta surkeasti unohtaa vanhaa.

Jos uskaltaisin, niin en tyytyisi hallittuihin riskeihin.

Motto

”Mit√§s min√§ sanoin!‚ÄĚ

Kirsi äikäs

Vanhempi web-kehittäjä / Graafinen suunnittelija
Senior Web Developer/ Graphic Designer
kirsi.aikas@artio.fi
+358 40 146 4154

Kirsi on vanha kunnon jermu, joka aloitti verkkosivujen teon jo ensimmäisen PC-koneiden aikaan. Ensin tehtiin koneiden asennustöitä ja vedettiin piuhoja ristiin rastiin (tehtiin sitä sun tätä). Myöhemmin työt alkoivat suuntautua verkkojulkaisuihin ja sisällöntuottoon. Kokemusta on html-sivujen koodaamisesta, Joomlasta, Magentosta ja WordPressistä. Ja ala muuttuu ja kehittyy jatkuvasti, joten paikoilleen ei osaamisessaan jäädä, vaan koko ajan innostutaan uudelleen.

Vapaa-aika

Kirsi on erittäin eläinrakas ja ei ole päivääkään ilman hevosia. Jos tallille ei pääse loosia siivoamaan tai hevosta ratsastaen kouluttamaan, niin silloin on jotain vialla. Kirsi on maailmanparantaja, joka ei kaihda auttaa kanssakulkijoitaan, oli hätä suuri tai pieni. Ekologisuus, innovaatiot ja innostuminen uusista asioista kuvaavat häntä parhaiten.

Osaaminen

HTML, CSS, PHP, Joomla!, WordPress, Magento, graafinen- ja visuaalinen suunnittelu, järjestelmäkoulutus, sisällön tuotanto, uutiskirjeet, Google-liitännäiset ja SEO-optimointi.

Tiesitk√∂, ett√§…

Horoskooppimerkkini on eohippus ja suosikkivuodenaikani on kevät.
Keräilen kiviä.
Pienenä olin varma, että minusta tulisi vuoristokiipeilijä tai poliitikko.
Osaan erittäin hyvin tehdä pieniä ja suuria suunnitelmia, mutta surkeasti jakaa aikaa suunnitelmien toteuttamiseen.

Jos uskaltaisin, niin opettelisin lentämään omin siivin, kuten unissa onnistuu.

Motto…

‚ÄĚMulle tai mun kavereille ei …!‚ÄĚ

Artio Oy Kirsi √Ąik√§s
Artio Oy Mimmi Puhakka

Mimmi Puhakka

Web-kehittäjä / Asiakasvastaava
Web Developer / Account Manager
mimmi.puhakka@artio.fi
+358 400 955 993

Mimmi on ty√∂t√§pelk√§√§m√§t√∂n, innokas oppimaan uutta ja kova puhumaan. Jopa niin puhelias, ett√§ joskus er√§s tuttava totesi: ‚ÄĚTuo tytt√∂ se myy vaikka Saharan autiomaahan hiekkaa, niin mahdoton se on suustaan‚ÄĚ.

No, myyntityöt ovatkin vieneet minua viimeiset 20 vuotta ja vieläkin tulee viihdytettyä asiakkaita hieman Pohjois-Karjalan mie sie -murretta mukaillen. Siksipä minulle on luontaisesti langennut asiakkaiden tapaaminen ja projektien läpipuskeminen. Mukavaa olisi piiloutua näyttöpäätteen taakse pelkästään tutkimaan WordPressin ihmeellistä maailmaa, mutta markkinointi ja asiakaskohtaamiset vievät paljon työajastani. Isona haluaisin osata koodata eri ohjelmistokielillä, mutta nyt WordPress ja siihen liittyvä kehitys vie sen toisen puolen työajastani.

Vapaa-aika

Työn ulkopuolella, minut löytää metsästä poimimasta sieniä tai marjoja (tai muuten vaan hortoilemassa). Kesällä tulee käytyä uistelemassa, jos vaan järvelle ehtii (talvella pilkillä). Lisäksi minua kiinnostaa yhteiskunnalliset ilmiöt, politiikka, hyvät TV-sarjat ja musiikin kuuntelu. Ja suurena intohimona on hyvä ruoka sekä omien kissojen rapsuttelu.

Osaaminen

HTML, CSS, PHP, WordPress, visuaalinen suunnittelu, järjestelmäkoulutus, myynti, asiakaspalvelu, projektijohtaminen ja sosiaalisen median konsultointi.

Tiesitk√∂, ett√§…

Horoskooppimerkkini on vaaka ja suosikkivuodenaikani on syksy.
Keräilen muumimukeja ja Aku Ankan taskukirjoja.
Pienenä olin varma, että minusta tulisi opettaja, poliisi tai geenitutkija.
Osaan erittäin hyvin väitellä asioista ja olla pikkutarkka, mutta surkeasti jättää asiat puolitiehen tai sanoa ei.
Jos uskaltaisin, niin hyppäisin benji-hypyn tai ihailisin maisemia korkealta näköalapaikalta.

Motto

”El√§m√§ on parasta elettyn√§!‚ÄĚ

Mikael Karjalainen

Vanhempi tekninen kehittäjä / Järjestelmäasiantuntija
Senior Technical Developer / System Specialist
mikael.karjalainen@artio.fi
+358 40 146 4143

Vanhan linjan Linux-mies ja PHP-koodari, joka on ollut jo PHP 4:n ajoista asti mukana. Ylläpitoa harjoitettu siitä asti, kun ADSL oli uuttuutta ja joka palvelulle tuli kasata itse oma serveri kaupan osista parhaat valiten, koska virtuaalipalvelimia ei ollut.

Olen ollut mukana Impressio-julkaisujärjestelmän luonnissa ja hautaamisessa. Nykyään avoimen lähdekoodin julkkaiden parissa, Joomla!, WordPress. Näihin onnistuu isommat ja pienemmät laajennukset.

Vapaa-aika…

Ei ole. Maastopyöräily. Sienestys ja marjastus. Lomilla tapaa kirjan takaa, lukemassa jotain yleistajuista tiedettä. Kohde vaihtelee ajoittain, nyt luettavana on antropologiaa ja käyttäytymistaloustiedettä.

Osaaminen…

Web-backend ja tietokannat sekä tietenkin frontin toteutusta Kirsin hyvistä suunnitelmista.

Maksutapojen integroinnit verkkokauppoihin ja verkkokauppojen tuotteiden tuonnit sek√§ laajennukset…

Palomuurit, palomuurien ylläpito, Linux / Unix -webpalvelinympäristön ylläpito, Centos (RHEL), OpenSuse, Debian, Ubuntu, Apache, Bind, HTML, XHTML, web-alustojen kehitys PHP:lla, CSS, XML, MySQL, PostgreSQL, Artio-Framework, Joomla, Magento ja WordPress.

Backend-koodausta, PHP, Java, Python, Java, JSP
Tietokannat: MySQL, MariDB, PostgreSQL memcache
Front-end: PHP, HTML, XHTML, CSS, XML, Javascript, React
Ylläpito: Linux / Unix -webpalvelinympäristön ylläpito, Centos (RHEL), OpenSuse, Debian, Ubuntu, Fortinet-palomuurit,
HTTP (Apache, Nginx), DNS, SMTP, IMAP, kuorman tasaus jne. Järjestelmien monitorointi, virtuaalipalvelimet, Vmware, Docker. LXC. AWS. Python- ja Bash-scriptaus.

Vuosien saatossa frameworkkeina on tullut tutuksi Artio-Framework, Joomla, Magenton kautta Zend, sekä WordPressin hookkien erikoisuuksiin on otettu ensikosketus. Horde. React.
Joka viikkoisessa k√§yt√∂ss√§ on SSH, GIT, Subversion…

Google Ecommercen lisäys verkkokauppoihin. Maksutapojen integroinnit; Paytrail, Nordea. Hakukoneoptimointia.
Sisällönhallintajärjestelmät: Joomla, WordPress. Impressio-tuoteperheen luonti (1.5, ja 2.0) ja hautaaminen.

Tiesitk√∂, ett√§…

En usko horoskooppimerkkeihin, vahingollista pseudotiedettä. Suosikkivuodenaikani on syksy, sadonkorjuun aikaa.
Keräilen milloin mitäkin, kirjoja, sieniä, kasveja, antiikkisia apteekkipulloja.
Pienenä olin varma, että minusta tulisi SysOp.
Osaan erittäin hyvin vaikka mitä, mutta surkeasti ruotsia.
Jos uskaltaisin, niin uskaltaisin sammuttaa valot.

Motto…

‚ÄĚ</html>‚ÄĚ

Artio Oy Mikael Karjalainen
Siprina Ahola

Siprina Ahola

Web-kehittäjä / markkinointi / myynti

siprina.ahola@artio.fi

+358405247177

Digimarkkinoinnin ja liiketalouden  ammattilainen pitkällä työkokemuksella kuluttaja- sekä yritysmyynnistä. Somemarkkinointia, sisällöntuotantoa ja verkkokauppataustaa Vilkkaasta Woocommerceen ja Shopifyyn. WordPress luonnistuu, Joomlankin kanssa hieman hikoiltu.

Vapaa-aika…

Siprina on luonnonvarainen metsänpeikko, jonka voi hyvinkin löytää metsästä säällä kuin säällä. Piirtää, maalaa, kirjoittaa, runoilee, lukee ja sisustaa.

Osaaminen…

Sisällöntuotanto, visua ja graffaa, somea, myyntiä ja markkinointia.

Tiesitk√∂ ett√§…

Olen horoskoopiltani (digi)vaaka ja lempivuodenaikani on koko syksy, kunhan loppuu lokakuulle. En ole keräilijätyyppiä, hamsteri ja kivenhilloaja kuitenkin. Pienenä olin varma, että minusta tulisi jotakin. Enää en ole varma.
Osaan erittäin hyvin siansaksaa, mandariinikiinaa en sanaakaan. Jos uskaltaisin, sanoisin aina ei, paitsi silloin kun myöntyisin.

Motto…

”Sin√§ olet ihana”

Ilkka Säkkinen

Full stack kehittäjä /
Full stack developer
ilkka.sakkinen@artio.fi
+358 40 146 4154

Tietokoneista kiinnostuin jo lapsena ja sillä tiellä ollaan edelleen. Oli se sitten fyysinen laite tai sen sisällä pyörivä ohjelma, kiinnosti se joka tapauksessa. Ala-asteella kun luokkaan saapui ensimmäinen tietokone minä sain sen asentaa, toki vasta sen jälkeen, kun muut innokkaat olivat asentaneet sen väärin ja se ei toiminut. Hyvin nuorena olenkin jo ollut usein lähipiirini it-tukihenkilö ja it-laitteiden hankintavastaava.

Vasta vanhemmalla i√§ll√§ innostuin itse koodaamisesta, toki olin tehnyt jotain pieni√§ verkkosivuja yms. aiemmin mutta niin kutsuttua ‚ÄĚkunnon ohjelmointia‚ÄĚ ei hirve√§sti ollut tullut harrastettua. T√§h√§n ovi aukesi peliohjelmoinnin kautta, jota opiskelin Jyv√§skyl√§n ammattikorkeakoulussa. T√§m√§n j√§lkeen opiskelinkin FullStack-ohjelmointia ja mobiilisovelluskehityst√§.

Vapaa-aika…

Vapaa-ajalla pelaan paljon kavereiden kanssa erilaisia nettipelejä. Tykkään myös pelata salibandyä ja oikeastaan kaikki maila- ja pallopelit ovat lähellä sydäntä. Tämän lisäksi käyn säännöllisen epäsäännöllisesti salilla ja metsälenkeillä. Kesällä kalastus ja eräily ovat ruvenneet kiinnostamaan viime vuosina.

Osaaminen…

Osaan vähän kaikkea, mutta missään en ole mestari.

Html, css, javascript, typescript, react, c#, unity, node, java, android studio, python, kotlin, wordpress, windows, linux

Tiesitk√∂, ett√§…

En nyt fanita hirveästi horoskooppeja, mutta jos jotain kiinnostaa niin olen jousimies ja kiinalaiselta horoskoopilta hevonen, eli kai joku kentauri, jolla on jousipyssy.

Motto…

‚ÄĚEi se oo niin justiinsa‚ÄĚ

Ilkka-Sakkinen-full-stack-developer

Eikö
etsimääsi
löydy?