Tämä artikkeli ohjeistaa käyttäjää ottamaan käyttöönsä Artio Oy:n postipalvelut esim. Outlook, Windows Mail, Mozilla Thunderbird, padeilla tai mobiililaitteiden sähköpostiohjelmilla.

Lisää sähköpostiohjelmaasi uusi sähköpostitili ohjelman avustajan oletusasetuksilla.
Tässä sinun on tiedettävä käyttäjätunnuksesi (voit käyttää joko tilin nimeä tai sähköpostiosoitettasi, molemmat toimivat oikein) ja salasanasi. Saapuvan ja lähtevän postin palvelimen nimi on mail.artio.net

Voit käyttää joko POP3- tai IMAP-asetuksia. POP3 siirtää oletuksena viestit omalle koneellesi, IMAP käyttää palvelimen kansioita. POP3 on perinteinen, IMAP monipuolisempi ja nykyaikaisempi vaihtoehto, jossa voidaan käyttää samanaikaisesti palvelimen kansioita ja paikallisia kansioita ja siirtää viestejä näiden välillä. Mikäli valitset IMAPin käyttöösi, muistathan silloin, että oletuksena palvelimella voidaan säilyttää 4000 Mt postia. Tilakiintiösi voit tarkistaa myös Webmailista.

Avaa lopuksi tilin ominaisuudet ja tee seuraavat muutokset:

  1. Täytä omat perustietosi ja palvelimen tiedot (kuva 1).
  2. Lisää asetuksia -painikkeen takaa ota käyttöön käyttöoikeuden tarkistus lähetettäessä postia Artion palvelun kautta. Käytä samoja asetuksia kuin viestejä hakiessakin (kuva 2).
  3. Lisäasetukset välilehdeltä ota käyttöön SSL-suojaus ja vaihda Lähtevän postin palvelimen portiksi 465. POP3-protokollaa käytettäessä Saapuvan postin palvelimen portti on 995. Mikäli olit valinnut käyttöösi IMAP-protokollan, palvelimen portti on puolestaan 993 (kuva 3).

artio tilin asetukset1

Täytä omat perustietosi ja palvelimen tiedot.

artio tilin asetukset2

Lisää asetuksia -painikkeen takaa ota käyttöön käyttöoikeuden tarkistus lähetettäessä postia Artion palvelun kautta. Käytä samoja asetuksia kuin viestejä hakiessakin.

artio tilin asetukset3

Lisäasetukset välilehdeltä ota käyttöön SSL-suojaus ja vaihda Lähtevän postin palvelimen portiksi 465. POP3-protokollaa käytettäessä Saapuvan postin palvelimen portti on 995. Mikäli olit valinnut käyttöösi IMAP-protokollan, palvelimen portti on puolestaan 993.